Bacha Bazi : Afganistan'da Varlıklı İnsanlara Seks Köleliği İçin Satılan Erkek Çocuklar
8 saat önce - Psikoloji
Evet, herkese merhaba canlar. Bu yazıda sizlere Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği hakkında bilgiler verip farklarından bahsedeceğiz.
Haydi gelin beraber inceleyelim !
Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır. Bilgisayar mühendisleri, programlama dilleri, yazılım tasarımı ve yazılım - donanım tümleştirmesi eğitimi alırlar.
Gördüğünüz gibi bilgisayar mühendisleri aslında yazılım işleriyle de ilgileniyor. Peki o zaman yazılım mühendisleri ne yapıyor?
Yazılım mühendisliği, yazılım geliştirme ile ilgilenen bilim dalıdır. Yazılım mühendisliği tanımı ilk olarak 1968 yılında gerçekleştirilen NATO toplantısında Almanya'da gündeme gelmiştir.
Gördüğünüz gibi aslında şimdiden fark ortaya çıktı. Yazılım mühendisliği donanım ile ilgilenmeyen, yazılım odaklı çalışmalar yürüten bir bilim dalı.
Bu tamamen sizin kendinizi nasıl geliştirebileceğinize ve ilgi/alakanıza bağlı olan bir şeydir. Hangi tarafa ağırlık verir, kendinizi geliştirirseniz o alanda başarıya ulaşmanız kaçınılmazdır.
Hangisi kendini daha çok geliştirebilmişse o. Çünkü hiç kimse sen bilgisayar mühendisisin diye ya da yazılım mühendisisin diye para vermiyor. Para genellikle yaptığın işi ölçerek sana verilen ödenektir. Şöyle bir şey de var, örnek veriyorum; Matematik okumuşsundur ama kendini yazılım alanında geliştirmişsindir. O vakit bir işe girince yine yazılımcının, bilgisayar mühendisinin aldığı maaş kadar almaz mısın? Elbette alırsın. Tamamen kendini geliştirebilmen ve sürekli üzerine bir şeyler katabilmenle ilgili bir iş bu.
Evet canlar bugünkü yazımızda bu kadar olsun. Sağlıcakla kalın. Bizi takip edebilirsin 🤣🤣😜😎.
Copyright © 2019 Azbucuk. Tüm hakları saklıdır.