Yüzünüz İçin Shea Yağı: Faydaları ve Kullanım Alanları

Logo
Yüzünüz İçin Shea Yağı: Faydaları ve Kullanım Alanları
  • 138 Okuma
  • 0 Yorum

Genel Bakış

Shea yağı, shea ağacı cevizlerinden elde edilen yağdır. Kirli beyaz veya fildişi rengindedir ve cildinize yayılması kolay kremsi bir kıvama sahiptir. Çoğu shea yağı, Batı Afrika'daki shea ağaçlarından elde edilir.

Yüksek yağ asitleri ve vitamin konsantrasyonları, shea yağını cildi yumuşatmak için ideal bir kozmetik bileşen yapar. Shea yağı ayrıca iltihap önleyici ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Vücudunuzda, özellikle de yüzünüzde shea yağı kullanmak cildinizi yumuşatabilir, tonlandırabilir ve rahatlatabilir.

Shea yağının yüzünüz için faydaları

Antiinflamatuar ve İyileştirici özellikler

Shea yağının kapsamlı anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır. Shea yağı ürünleri uygulanarak yüzünüzdeki kızarıklık ve şişlik yatıştırılabilir.

Yumuşatıcı özellikler

Shea yağındaki zengin ağaç fıstığı yağları cildinize nüfuz ederek nemi kapatan pürüzsüz ve yumuşak bir bariyer oluşturur. Bu nemlendirici etki birkaç saat sürebilir.

Yaşlanma karşıtı özellikler

Shea yağının yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahip olduğu da bildirildi. Doğruysa, tam mekanizma iyi bilinmemektedir ve kolajan üretimini teşvik etmek veya zaten mevcut olan kolajenin parçalanmasını azaltmakla ilgili olabilir.

Yüzünüzde shea yağı nasıl kullanılır

Yüzünüz için shea yağı kullanmanın en kolay yolu, bir sağlık gıda mağazasından, eczaneden veya çevrimiçi perakendeciden shea yağı içeren bir krem satın almaktır.

Shea yağı, siz uyumadan önce doğrudan yüzünüze sürülebilir. Sabahları cilt bakımı rutininizin bir parçası olarak shea yağı ile krem sürmek alışmak biraz zaman alabilir. Karite yağındaki yağ asitleri ve yağlar bunun üzerine makyaj yapmayı zorlaştırabilir.

Karite yağı ve diğer bazı malzemeleri kullanarak bir yüz maskesi de yapabilirsiniz. Önce yüzünüzü krem temizleyici veya ılık suyla yıkayın.

Kendi maskenizi yapmak için birlikte karıştırın:

  • 1 yemek kaşığı çiğ bal
  • 3-4 damla üzüm çekirdeği yağı
  • 1 yemek kaşığı saf shea yağı

İyice karıştırın ve yüzünüze yayın. En iyi sonuç için yüzünüzü ılık su ve yumuşak bir bezle nazikçe temizlemeden önce maskeyi 10 ila 12 dakika bekletin.

Bu yüz maskelerine dikkat edin çünkü eğer akneye yatkınsanız sivilceye neden olabilir.

Yan etkiler ve riskler

Shea yağı, inanılmaz derecede düşük riskli bir topikal bileşendir. Shea yağına karşı alerjik reaksiyonlar nadirdir.

Shea fındığının ait olduğu aile olan ağaç yemişlerine alerjisi olan kişilerin bile yüzlerinde shea yağına tepki verme riski düşüktür. Araştırmacılar, karite yemişlerin alerjileri tetikleyen çok az ağaç kabuklu yemiş proteinleri içermesi nedeniyle olduğuna inanıyor.

Ancak bu, onu kullanmanın herhangi bir riski olmadığı anlamına gelmez. Karite yağının kıvamı göz önüne alındığında, komedojenik olma olasılığı yüksektir.

İnternetteki bazı web siteleri, shea yağının komedojenik olmadığını veya "düşük komedojenik derecelendirmeye" sahip olduğunu iddia ediyor. Bu iddiayı destekleyen mevcut çalışmalar olmadığı için bu kanıtın nereden elde edildiği net değildir.

Amerikan Dermatoloji Akademisi, shea yağının gözeneklerinizi tıkayıp sivilceye neden olabileceği fikrini desteklemektedir. Akneye eğilimli bir cildiniz varsa bu özellikle doğrudur.

Sonuç

Shea yağı cildiniz için kanıtlanmış bir nemlendiricidir. Ana bileşenlerden biri olarak shea yağı içeren çeşitli fiyat noktalarında bol miktarda cilt bakım ürünü bulunmaktadır.

Shea yağı, cildin daha pürüzsüz görünmesini ve yaşlanmayı azaltmasını sağlayan yatıştırıcı ve yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahiptir.

Bununla birlikte, yüzünüzdeki saf shea yağı kırılmalara neden olabilir. Az miktarda shea yağı içeren bazı ürünleri kullanmak bile sivilceye neden olabilir.

yazar

İyi bir yazar. Aslında sizin düşündüğünüz tarz da bir yazar değil, tam tersine bir yazılım mühendisi :) Azbucuk tükkanın sahibi.